Zoeken naar werk

      Geen reacties op Zoeken naar werk

Hoewel de economie weer zou moeten aantrekken is het vooralsnog een lome zomer als het gaat om werk vinden. In Amsterdam is veel van het werk dat ik normaliter zou doen niet beschikbaar. Ja, hospitality is even uit, maar de huur blijft doortikken. Normaliter zou ik dan mijn netwerk aanboren, maar die kampte met dezelfde problemen. Gelukkig zijn er altijd nog genoeg tactieken om een job te vinden.

Breed CV

Zet vooral heel breed in op je CV. Bij sommige banen kom je alleen binnen als je aan de hele strike lijst skills voldoet. Maar voor minder duidelijk ingeschatte banen waar je vooral vertrouwd op je creativiteit en organisatievermogen is karakter juist belangrijk. Wees bijvoorbeeld niet bang om excentrieke hobby's erop te zetten. Ook is je CV op het inhoudelijke gedeelte een kans om een geleefd leven te tonen. Er is tegenwoordig een school van denken waar je jouw CV aanpas en personaliseert aan de baan waarop je solliciteert. Ik ben hier zelf op tegen voor twee redenen: de klik en bulk. Zo wist ik bij de baan voor deze de voet tussen de deur te krijgen omdat ik toen ik jong was gewerkt had bij McDonalds. Ze vonden het een pre dat ik avonden werkte in een warme en monotone omgeving. Karakter kan dus je helpen te onderscheiden. Je springt eruit, je bent apart en het bedrijf heeft meer een beeld van wie je bent. Daarnaast is personaliseren ook tijdrovend. Als je als SQL specialist aan de slag gaat is personaliseren handig omdat de poule bedrijven relatief klein is. Maar wanneer je buiten je comfortzone solliciteert is kwantiteit zijn eigen kwaliteit. Hoe vaak reageert een bedrijf als je niet de droomkandidaat bent? Vaak niet is het antwoord. Daarom is het dus zaak om veel uit te sturen. En veel uitsturen gaat makkelijker als je niet de hele tijd aan je CV hoeft te sleutelen.

Wees niet bang voor het uitzendbureau

Zelf ben ik nu aan de slag via een uitzendbureau Amsterdam gelegen. Veel mensen zijn er sceptisch over. Maar vaak zijn ze gewoon praktisch omdat ze veel meer informatie hebben. Zij hebben namelijk een concrete vraag in handen. Bedenk je maar wanneer een bedrijf naar een uitzendbureau toe gaan. Over het algemeen betekent dit dat ze snel iemand nodig hebben. Zelf had ik op meer dan 40 dingen gereageerd op Indeed, maar had binnen een week al weer een betaalde klus toen ik bij Binckwerk aanklopte.