Welvaart

      Geen reacties op Welvaart

Nederland is een welvarend land. Ook in vergelijking met andere landen wereldwijd doet ons land het goed. We staan zelfs in de top van de rijkste landen ter wereld. Mensen die samenwonen kennen de meeste welvaart en zijn het vaakst tevreden en gezond. Ouderen (65-plus), alleenstaanden en alleenstaande ouders zijn het kwetsbaarst. Voor hen is het moeilijker om mee te profiteren van de welvaart om hen heen. Een derde van de bevolking geniet van een hoge kwaliteit van leven. Zij zijn relatief welvarend, en voelen zich tevreden en gezond. Van bijna een kwart van de bevolking is de kwaliteit van leven relatief gering. Hun inkomen is lager dan gemiddeld en zij zijn niet tevreden met het leven en/of vinden hun gezondheid niet zo goed. Maar over het geheel genomen is er in ons land veel reden tot tevredenheid. Veel mensen hebben maandelijks nog geld over om apart te zetten op een spaarrekening of te gaan beleggen.

Sparen of beleggen

Als je dan iedere maand geld over hebt dan is de vraag wat ga je ermee doen? Door de pandemie zijn er weinig mogelijkheden om je geld uit te geven aan uitgaan, uit eten of vakanties dus is het slim om dit geld op een andere manier te laten renderen. Sparen is natuurlijk altijd een veilige optie om je geld apart te zetten maar levert in deze tijd vrijwel geen rente op. In veel gevallen kan je wel weer meteen over je geld beschikken als je het nodig hebt. Beleggen is een optie die steeds meer in opkomst is ook bij particulieren. Beleggen doe je met geld dat je niet direct nodig hebt aangezien de rendementen nogal kunnen fluctueren. Een betrouwbare index is de S&P 500 index. Deze index is een betrouwbare index van alleen de 500 grootste Amerikaanse bedrijven. Als je op een betrouwbare manier kans op een goed rendement wil maken: beleg in de S&P 500 index.

Beleggingsmogelijkheden

Als je de keuze hebt gemaakt dat je wil gaan beleggen is de vraag of je dit zelf gaat doen of het gaat uitbesteden. Om zelf te beleggen is enige kennis wel een noodzaak. Als je de tijd en de kennis hebt dan kan je zelf je aandelen kopen en verkopen. Ook online is dat mogelijk. Veel mensen kiezen ervoor om hun beleggingsportefeuille te laten beheren door een professional. Op deze manier heb je er zelf geen omkijken naar en krijg je regelmatig overzichten met de behaalde resultaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *