Welk abonnement past bij mij?

      Geen reacties op Welk abonnement past bij mij?

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende providers en abonnementen dat de keuze heel moeilijk is gemaakt voor de consumenten. Hoe kun je de goedkoopste vinden, wat past bij jou en wat als je de verkeerde keuze maakt en je zit er een jaar aan vast? Allemaal redenen die ervoor zorgen dat de juiste beslissing  bijna onmogelijk wordt gemaakt tegenwoordig. Het is van belang om eerst alle soorten abonnementen op een rij te krijgen en de juiste voor jou te kiezen. Daarna kun je alle providers gaan vergelijken zodat je een weloverwogen keuze maakt. Het kan tenslotte vaak niet zomaar afgezegd worden. Hieronder vergelijken we de drie standaard abonnementen die elke provider wel aanbiedt. Alles heeft zo zijn voordelen en zijn nadelen. 

prepaid abonnement 

Vroeger had bijna iedereen een prepaid abonnement. Het houd eigenlijk in dat je vooraf een aantal belminuten, sms’jes of mb’s koopt die je dan kan opmaken. Het verschil met een regulier abonnement is dat je met prepaid een rekening vooraf krijgt en bij een regulier abonnement een rekening achteraf krijgt. Bij een regulier abonnement zit je er vaak een aantal maanden aan vast. Bij prepaid kun je zelf ervoor kiezen wanneer je bij wil kopen en wanneer je niet geld wil uitgeven. 

De tijden dat je naar de supermarkt moest om je telefoon belminuten, sms'jes of internet op te waarderen met een prepaid abonnement zijn voorbij.Tegenwoordig gaan ook prepaid abonnementen via het internet. Zo kun je daar je belminuten, sms’jes en mb’s kopen, maar je kunt ook een account aanmaken waardoor je ze voor goedkoper kan krijgen. 

abonnement met of zonder smartphone

Wanneer je een regulier abonnement kiest ten opzichten van een prepaid abonnement, dan kom je ook nog voor de keuze te staan tussen een abonnement met of zonder smartphone inbegrepen. Zonder smartphone betaal je alleen voor de belminuten, sms’jes en mb’s per maand. Dit betekend wel dat je een los apparaat moet kopen, dit is een grote uitgave voor in een keer. Je kunt ook kiezen voor een smartphone inbegrepen in het abonnement . Dit is vaak een kleine eenmalige aanbetaling met daarop volgend twee jaar maandelijkse kosten voor alles wat je die maand krijgt. Wanneer je na twee jaar de telefoon hebt afbetaald, dan ga je ook minder per maand betalen. 

Alles in 1 

Dan hebben we ook nog het alles in een abonnement. Dit betekend een telefoon abonnement met smartphone, een tv abonnement en een internet abonnement in een. Wanneer je graag alles bij elkaar hebt en niet bij verschillende providers, dan is dit een abonnement voor jou.