26 januari 2022

Wat is SEO?

2 min read

Binnen de online marketing zijn er veel verschillende soorten marketing, met elk hun eigen aandachtsgebied. SEO is zo’n soort online marketing. SEO staat voor Search Engine Optimalisation, oftewel Zoekmachine Optimalisatie. Kortweg komt SEO erop neer dat je als bedrijf of organisatie beter vindbaar bent/wordt voor potentiële klanten in zoekmachines als Bing en Google.

SEO ontrafeld

SEO is dus een marketing soort waarbij het doel is om bedrijven en organisaties beter vindbaar te maken door het organische verkeer van hun website te verhogen. SEO marketing bestaat uit een aantal technieken die daar aan kunnen bijdragen. Die technieken vallen uiteen in de volgende categorieën:

  • Content: Originele en krachtige content wordt gebruikt om bezoekers van jouw website onder andere van informatie te voorzien en aan te zetten tot het nemen van actie. Als die content op jouw website ook nog eens aansluit bij het zoekgedrag van jouw doelgroep, wordt het bereik van jouw site groter en dus beter vindbaar.
  • Linkbuilding: Linkbuilding is een techniek die berust op het opbouwen van jouw digitale populariteit door zo veel mogelijk relevante verwijzingen naar jouw website te genereren.  Door Linkbuilding en Content te combineren, verhoog je nog meer je vindbaarheid in zoekmachines, dan wanneer je gebruik maakt van maar één van de technieken van SEO.
  • Techniek: Je hebt niks aan SEO als je website zelf technisch gezien niet goed in elkaar steekt. Een website die goed in elkaar zit, en overzichtelijk is, draagt bij aan een goede klantervaring. Zaken als een hoge laadsnelheid en makkelijke en heldere navigatie zijn van invloed op de waardering van de klanten voor jouw website. En hoe beter jouw website geïndexeerd is, hoe beter deze ook door zoekmachines te vinden is. Techniek is dus de voorwaarde voor het goed kunnen uitvoeren en toepassen van Content en Linkbuilding.

Bron: www.positivedigits.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *