Wat is een Sedum dak

      Geen reacties op Wat is een Sedum dak

Er zijn verschillende groendaken waaronder een Sedum dak.
De letterlijk vertaling is vetkruid. Het dak is dan bedekt met Sedum, en een ander woord voor sedum is gewoonweg vetplanten.
dus uw dak is dan ook letterlijk bekleed met planten.

Wat zijn de voordelen?

 ten eerste is het isolerend. In de zomer geeft het verkoeling in uw huis en in de winter zorg het voor extra dak isolatie en het zorgt ook voor een beperking aan water overlast in je stad of dorp omdat uw dak dan water opneemt.
het zorgt ook voor een beter leefomgeving, het is veel gezonder en gezelliger. De vetplanten beschermen het dak. Dat wilt zeggen dat de levensduur van uw Sedum dak veel langer is dan een gewone dak.

Wanneer is uw dak geschikt

 Sowieso zijn alle daken zijn geschikt. Uw dak moet ook stevig zijn, maar hoe weet u of het stevig genoeg is of niet. Wel dat is simpel.
uw dak is stevig genoeg als een volwassene er op kan staan.
Daken tot 45 graden helling zijn ook geschikt zolang u geen zinkende daken heeft kan het bijna op elke dak geplaatst worden. De dakbedekking moet dan wel waterdicht zijn en niet ouder dan 10 jaar.

 Met wat kan u het dak combineren?

 U kan uw dak combineren met zonnepanelen. Het verhoogt uw rendement dan wel.
U kan uw dak ook combineren met Kiezelstenen, meestal word het aangebracht aan de randen en ook op uw dakkoepel, schouw, verluchting enz.

 U kan het ook nog combineren met Grassen en kruiden: U kunt zelf creatief te werk gaan.

Waar kunt u het voor gebruiken?

 Wat dacht u van de volgende ideeën. U kan het op uw tuinhuis plaatsen of op uw schuur als u er één heeft. U weet al dat u het ook op uw dak kunt plaatsen. Als u een terras heeft dan kan u er ook op plaatsen.

Kort samengevat

 Een Sedum is een ideale plant voor groendaken. Ze hebben weinig tot geen onderhoudt voor nodig en blijven heel het jaar door aangenaam om naar te kijken. Naast mooi zijn ze ook ecologisch verantwoord. Denk maar aan wateropslag, warmte en levensduur en een boost voor de biodiversiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *