1 december 2021

Waar kan ik een snelle bedrijfskrediet krijgen?

2 min read
snel bedrijfskrediet

Met bedrijfskrediet zorg je ervoor dat je beschikt over extra geld om zakelijke uitgaven of investeringen te financieren. Je kunt hiermee van alles doen, afhankelijk van het bedrag en het doel dat je hebt. Je kunt dit geld op verschillende manieren lenen, zoals met een zakelijke lening, leaseconstructie of een courant krediet. Dit kan ook weer kortlopend, middellang en langlopend. Hoe je dit doet, lees je hieronder!

snel bedrijfskrediet

Het wat en waarom van een bedrijfskrediet

Bedrijfskrediet is simpelweg een financiering die je extern aanvraagt, die je wil hebben om welke uitgave dan ook te financieren. Denk hierbij aan het inkopen van voorraden, investeren of het aanschaffen van onroerend goed. Ook mindere tijden overbruggen kan hiermee natuurlijk. Je kunt hierbij de bovengenoemde soorten krediet aanvragen, of een combinatie daarvan. Wat het meest geschikt is, is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Kortlopend bedrijfskrediet

Kortlopend bedrijfskrediet is het makkelijkst aan te vragen, uiteraard. Het gaat hierbij ook over de kleinste bedragen, over het algemeen. Daarom zou je dit snel bedrijfskrediet kunnen noemen. Dit biedt met name uitkomst wanneer je wat extra ruimte wil vrijmaken op je zakelijk rekening voor de dagelijkse gang van zaken. Dit wil dus zeggen dat je het gebruikt voor je werkkapitaal. Denk aan het overbruggen van een mindere periode of het inkopen van voorraden. Hierbij zijn een rekening courant krediet of debiteurenfinanciering het meest geschikt.

Een rekening courant krediet

Een rekening courant krediet stelt je in staat om tijdelijk in het rood te kunnen staan op je zakelijke rekening. Je werkkapitaal wordt daarmee groter. Ook wordt het makkelijker om op de korte termijn te voldoen aan je financiële verplichtingen. Een voordeel van een rekening courant krediet is dat je alleen rente betaald over het daadwerkelijk opgenomen bedrag.

Debiteurenfinanciering

Een debiteurenfinanciering is een andere vorm van kortlopend bedrijfskrediet. Men noemt dit overigens ook vaak factoring. Hierbij geeft de financier, in dit geval de factoringmaatschappij genoemd, je een voorschot op je factuur van debiteuren. Hiermee verlaag je het risico van betalen en kun je sneller beschikken over dit geld. Daardoor kun je bijvoorbeeld zelf weer sneller je crediteuren betalen.

Wat is er nodig voor snel bedrijfskrediet?

Om bedrijfskrediet te kunnen krijgen is het van belang dat jouw onderneming over voldoende middelen beschikt om alles terug te betalen, inclusief rente. Hiervoor moet je jouw cijfers overleggen. Ook de prognose van je bedrijf en de IB belasting moet je vaak kunnen overleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *