Voordelen van Thermische olieketels

      Geen reacties op Voordelen van Thermische olieketels

Een thermische olieketel is een oplossing die misschien bij uw wensen of bedrijf past. Thermische olieketels bieden veel voordelen ten opzichte van andere ketels. De vier veiligheidseisen waar een stoomketel aan moet voldoen blijven natuurlijk voor alle ketels gelijk en deze zijn niet veel anders dan die voor olieketels. Maar wanneer je kiest om een thermische olieketel te gebruiken, kan dit veel opleveren voor je bedrijf.

stoomketels
  1. Vermindering van gasgebruik

De thermische olieketels zijn gemaakt voor thermische olie tot een temperatuur van 400 °C. De dubbele achterwand van deze ketel zorgt ervoor dat de thermische olie koelt. Deze dubbele achterwand in tegenstelling tot een gemetselde achterwand maakt het mogelijk om een ketelrendement van 93% te krijgen. Dit rendement zal je uiteraard merken in het gasgebruik.

  • Weinig onderhoudskosten

Een groot voordeel van thermische olieketels is dat ze geheel automatisch functioneren en geen gemetselde achterwand hebben. Periodieke controles zijn vrijwel niet meer nodig.

Natuurlijk is veiligheid heel erg belangrijk, maar het is mooi meegenomen als de ketel veilig is gebouwd. De achterwand hoeft in dit geval niet op veiligheid en bouw worden gecontroleerd. Dit leidt in principe tot minder onderhoudskosten en meer besparing.  

stoomketels
  • Multifunctioneel

De thermische olieketels zijn op verschillende manieren inzetbaar. De ketel kun je uitrusten met gas- of oliebranders. De eindgebruiker maakt de keuze op basis van wat bij hem past. Hiernaast is de thermische olieketel zowel hoog als laag modulerend leverbaar. Ook is het mogelijk om de ketel as compact unit te realiseren. De thermische olieketel neemt op deze manier minder ruimte in en is goed aan te sluiten. Dit betekent voornamelijk kortere montagetijd en weer een flinke besparing!

  • Slim

Omdat de thermische olieketels op basis van een slim ontwerp gebouwd zijn is het een gebruiksvriendelijke oplossing. Je kunt zelfs bij de brandgang om deze te reinigen. Hiernaast spreken we ook van een betrouwbare oplossing voor zowel grote als kleine capaciteiten.