1 december 2021

Vier zaken om op te letten bij de aanschaf van een ringband

1 min read
ringband

Voor zaken als het opslaan van documenten en het actief werken met studiemateriaal zijn ringbanden enorm handig. Een ringband is, als je deze eenmaal in bezit hebt, een gebruiksvoorwerp dat je misschien wel dagelijks zult gebruiken. Evenwel kun je de aanschaf van een nieuwe ringband beter niet te lichtzinnig opvatten. Er is je namelijk alles aan gelegen om een ringband te kopen waarmee je overkomt zoals je zou willen. Lees hieronder op basis van welke aspecten je je ideale ringband uitzoekt.

ringband

Het aantal ringen

Het aantal ringen heeft invloed op de uitstraling van de binnenkant van de ringband. Belangrijker is misschien nog wel dat je goed op dit aantal ringen moet letten, omdat je een perforator in huis zult moeten hebben om het correcte aantal gaatjes in papier of hoesjes kunt realiseren.

Vormen van de ringen

Net als voor het aantal ringen geldt voor de vorm van de ringen dat je erop moet letten dat je perforator hierop is uitgerust. Verder heeft de vorm van de ringen ook impact op het imago van je ringband.

Breedte

De uitstraling van het product wordt ook bepaald door de breedte ervan. De breedte beïnvloedt bovendien de uitstraling van de buitenkant van de ringband. Verder geldt dat hoe breder de ringband is, hoe meer documenten je erin kwijt kunt.

Materiaal

Tenslotte heb je qua materiaal de keuze uit bijvoorbeeld natuurkarton, aluminium, polypropyleen en linnen. Kies zeker materiaal dat je qua uitstraling mooi vindt en dat prettig aanvoelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *