Tuin verbouwen voor de zomer

      Geen reacties op Tuin verbouwen voor de zomer

De eerste maand van het nieuwe jaar is alweer voorbijgevlogen. En met deze relatief warme winter hangt de aanstormende lente al heerlijk in de lucht. Tijd dus om de tuin klaar te maken voor wanneer de zonnige tijden weer doorbreken. Want als het buiten lekkerder is dan binnen, zijn we daar toch liever. Het is namelijk ook nog eens heel goed voor ons, die tijd buiten. Dan kan je maar beter een tuintje hebben om trots op te zijn anders zit je straks toch tegen beter weten in, binnen. In deze blog vertel ik hoe je dat aan kan pakken. Lees je mee?

Bloemetjes en bijtjes

Een vrolijke tuin ziet er goed onderhouden uit en is vol van geur en kleur. Het gezoem van insecten laat nog even op zich wachten maar je kan al wel vast bedenken welke kleuren en planten je in de tuin wilt zetten. Daarnaast kan je ook al het één en ander aan voorbereiding doen wat betreft de grond klaar maken en verzorgen zodat je planten straks vol overgave kunnen bloeien in jouw topgrond. Omdat de insecten het ieder jaar steeds zwaarder hebben, is het aan te raden om bloemen te kiezen die goed zijn voor deze kleintjes en die ze aantrekken. Zonder insecten houden wij het immers ook niet lang vol!

Oud en nieuw

En als je dan toch tussen al die dode planten en beschimmelde tuinstoelen staat, is het misschien ook een idee om in dat laatste verandering te brengen. Met een nieuwe tuin set bijvoorbeeld. Dan kan je van de zomer weer heerlijk buiten eten aan een nieuwe tafel tussen al het bloeiende moois. Zelfs als de planten die nu in de tuin staan niet vervangen hoeven te worden, kan alleen al nieuw tuin meubilair het geheel meteen een fris en verzorgd uiterlijk geven. Dan hoef je je alleen nog maar over het onkruid te buigen.

Complete make-over

Maar als je nu net verhuisd bent, of gewoon helemaal klaar bent met je tuin zoals die nu is dan kan je ook gewoon een afvalcontainer huren en een schep kopen en de hele boel verbouwen. Natuurlijk moet je het wel iets verder uitwerken en voorbereiden dan dat maar met een compleet nieuwe tuin weet je in ieder geval zeker dat je van de zomer goed zit en dat iedereen bij jou over de vloer wilt komen. Of nou ja, over de tuintegels.

Wij hebben er in ieder geval zin in, laat de lente maar komen.