Op zoek naar het ideale relatiegeschenk? Dat zijn koffiemokken!

Relatiegeschenken, die door directeuren en managers onderling worden verstrekt, zijn eigenlijk van alle tijden. Ook komt dit verschijnsel in bijna alle culturen wereldwijd voor. Idealiter moet een relatiegeschenk natuurlijk wel een cadeau van enige waarde zijn. Of het moet een nuttig gebruiksvoorwerp zijn, dat is uiteraard ook prima. Een mok laten bedrukken met een persoonlijke boodschap is een voorbeeld van een uitstekend relatiegeschenk. Voorzie je deze mok vervolgens ook nog van het logo van je eigen bedrijf, dan werk je in één moeite door ook meteen aan je naamsbekendheid, zeker als je je beseft dat de meeste mokken (mits van goede kwaliteit) vele jaren gebruikt kunnen worden en dat meestal verschillende mensen ervan gebruikmaken.

mok laten bedrukken

Besteed aandacht aan het milieuaspect

Iedereen dient een steentje bij te dragen aan het almaar groeiende milieu- en klimaatprobleem en voor ondernemers geldt dat misschien zelfs wel extra. Je bedrukte mokken niet ten koste laten gaan van het milieu is dus hoe dan ook van groot belang. Op de volgende manieren kun je hier zelf invloed op uitoefenen:

  • Mokken van glas, keramiek of rvs zijn in potentie beter voor het milieu dan wegwerpbekers, die je dus na een of enkele keren weggooit. Wel geldt dit alleen als je een mok ook vaker gebruikt dan één keer voordat je ‘m wast. Dit wassen dient vervolgens niet met stromend warm water te gebeuren, maar liever met koud water of met een milieuvriendelijk wasprogramma van de vaatwasser. Maak je ontvangers hier gerust op attent.
  • Laat je mokken bedrukken door een specialist die milieuvriendelijk te werk gaat.
  • Worden je mokken in kartonnen verpakkingen geleverd of ga je zelf van deze verpakkingen gebruikmaken bij het overhandigen? Gebruik dan altijd karton met bijvoorbeeld het FSC-keurmerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *