1 december 2021

Je raakt je baan kwijt

2 min read
outplacement

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je een andere weg in wilt slaan, of je werkgever ziet het niet meer zitten om met je door te gaan. Krijg je begeleiding in het zoeken naar een nieuwe werkgever dan spreekt met van outplacement, hierbij bespreek je met je werkgever de mogelijkheden tot het betaald zoeken naar een nieuwe baan. Misschien ga je wel een hele andere richting uit, maak je hier gebruik van dan ga je meestal niet meer werken bij je oude werkgever. Natuurlijk is deze situatie niet voor jaren, in de meeste gevallen heb je een aantal maanden om een nieuwe baan te vinden.

outplacement

Neem de juiste beslissing

Bij een onvrijwillig vertrek word je in de meeste gevallen voor een keuze gesteld, je kunt dan een geldbedrag krijgen of outplacement. Een geldbedrag klinkt aantrekkelijk, zeker als je denkt weer snel aan de slag te kunnen, eenmaal aan het solliciteren valt dat tegen en kom je niet zo goed mee weg. Het is altijd goed om te kijken wat de situatie op de markt is, weet je niet zeker of je snel een nieuw baan hebt kies dan niet voor het geld. Denk niet te eenvoudig over de kansen bij een nieuwe baan, zeker wanneer je een nieuwe weg inslaat kan dit problemen geven. 

outplacement

Laat je helpen bij het zoeken naar ander werk

Om gebruik te maken van outplacement kun je de hulp van een bureau goed gebruiken, dit bureau dient twee belangen dat van jou en de werkgever. Natuurlijk wil je werkgever ook weten wat er allemaal speelt, tenslotte moet deze het hele traject betalen naar een nieuwe werkgever. Vraag wel om informatie wat er wel en niet wordt besproken met je werkgever, je zit er niet op te wachten dat alles wordt doorgespeeld naar je werkgever. Wees hier zeer kritisch op bij het maken van afspraken bij een bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *