Je interieur weer een beetje opfrissen

      Geen reacties op Je interieur weer een beetje opfrissen

De afgelopen maanden waren wat anders dan normaal. Veel mensen waren gedwongen om thuis te gaan werken en kinderen mochten niet meer naar school. Hierdoor zaten hele gezinnen vaak overdag in hun huiskamer of kantoor thuis te werken. Wanneer je wat meer thuis bent kunnen dingen je wat meer gaan opvallen, zoals dat je interieur misschien wel weer wat opfrissing kan gebruiken. Doordat we in ons dagelijks leven druk zijn met vanalles kan het vaak voorkomen dat we weinig tijd of zin hebben om de huiskamer opnieuw in te richten, maar wanneer je er de tijd voor neemt kan het heel erg belonend voelen. Zo kun je daarna weer de komende tien jaar in een moderne huiskamer wonen. Hieronder staan drie dingen die kan aanpassen waardoor je huiskamer een grote metamorfose kan ondergaan.

De vloer

Beginnend met de vloer. Dit is vaak een van de grootste stappen om te vervangen. Alles moet namelijk uit de huiskamer voordat er een nieuwe vloer ingelegd kan worden. Wel veranderd een andere vloer het meeste de sfeer die je in een huiskamer hebt. Heb je een huiskamer waar weinig licht binnenkomt, kies dan voor een lichte vloer. Ga bijvoorbeeld voor een lichte laminaat die verkrijgbaar is op Laminaatparket.nl. Deze online winkel heeft ook nog vele andere tinten en vloeren, zoals pvc vloeren. Bij een huiskamer met veel lichtinval kun je gaan voor een mooie donkere vloer, zorg dan wel dat je de muren wat lichter houd. Hier kom ik bij het volgende element op terug. 

De muren

Net als de vloer is dit een grote factor als het gaat om de look die je in je huiskamer wil creëren. Je kunt voor een kleur gaan die je toepast op alle muren. Hierbij geldt hetzelfde als bij de vloeren: kies voor een lichte kleur wanneer je weinig lichtinval hebt en vise versa. Ook kun je ervoor kiezen om aan een muur een statement kleur toe te passen. Deze kleur kun je dan later ook weer terug laten komen met details in de decoratie. Zo creëer je snel een geheel.

De meubels

Deze zorgen voor zowel een look als voor comfor. De meubels die in een huiskamer vaak de meeste aandacht trekken zijn de eettafel en de bank, dus als je de gehele look aan wil passen is het handig te beginnen met die als basis. Zo kun je later wat meer decoratie baseren op de stijl van die meubels. 

Dit alles kan heel veel werk zijn, maar uiteindelijk heb je er wel heel veel jaar iets aan en geeft het een heel belonend gevoel.