1 december 2021

Je eigen bedrijf starten? Hier moet je aan denken!

2 min read

Ben je van plan een eigen bedrijf op te starten? Dan is het slim om je een beetje voor te bereiden en een aantal dingen op een rijtje te zetten. Je hebt waarschijnlijk een goed idee of plan die je wilt inzetten om uiteindelijk een eigen business te draaien. Om dit plan te realiseren moet je in eerste instantie inschrijven bij de kamer van koophandel, een zakelijke rekening openen en nog een aantal dingen die belangrijk zijn om te starten. In deze blog geven we je een aantal tips die je kan gebruiken om uiteindelijk tot een goede start te komen en dat je zomaar voor onverwachte verrassingen komt te staan. Benieuwd naar onze tips? Lees dan zeker verder!

Boekhouding en administratie op orde hebben

Meestal geeft je als ondernemer elk kwartaal inkomsten en uitgaven aan en betaalt of ontvang je btw. Natuurlijk moet u ook voor het hele fiscale jaar jaarlijks aangifte doen. Daarom is het belangrijk om vanaf het begin voor een correcte boekhouding te zorgen. Om in aanmerking te komen voor bepaalde fiscale voordelen, moet je ook een dienstregeling bijhouden. Er zijn veel handige online verkoopboekhoudingsprogramma's die u kunnen helpen dit probleem op te lossen. Zo voorkom je dat je aan het eind van het jaar in de problemen komt.

Online marketing inzetten

Online marketing is tegenwoordig een slim maar ook daadwerkelijk een effectief marketingmiddel om bekend te worden onder je doelgroep en om uiteindelijk klanten te krijgen. Het is belangrijk om te kijken welke online marketingactiviteiten je kan inzetten om uiteindelijk zoveel mogelijk mensen in je doelgroep te kunnen bereiken. Om direct een goede start te maken is het slim om een internet marketing bureau in te schakelen. Een voorbeeld van een online marketing dienst is Google Ads. Google Ads kan in bepaalde gevallen erg complex zijn, Google Ads uitbesteden is daarom een slimme keuze.

De prijs van jouw dienst of product

Veel beginnende freelancers vinden het moeilijk om opdrachten te krijgen. Om hun concurrenten te overtreffen, leveren zij daarom diensten tegen de laagste prijzen. Doe dit niet zomaar! Het is niet alleen waarschijnlijk dat je weinig winst kunt maken of een normaal salaris kunt verdienen, maar het verzwakt ook uw geloofwaardigheid. Immers, als je voor 30 euro ergens een nieuwe tv kunt kopen, ga je ook twijfelen aan de kwaliteit van het product. Blijf daarom altijd bij jezelf en schat zelf in wat jouw expertise waard is. Uiteindelijk zal je mensen vinden die het voor je betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *