Hoe moet je een vog aanvragen en waarom?

Een vog: misschien heb je er nog nooit van gehoord, misschien heb je ze al meerdere keren aan moeten vragen. Een vog aanvragen is een proces dat niet heel lang duurt maar wat je daardoor ook snel weer vergeet. Het moet vaak gebeuren als je bij een nieuwe werkgever begint. Hoe werkt dat ook alweer, een vog aanvragen? En waarom moet het eigenlijk? Dat lees je hier.

Snel en gemakkelijk

Wat een vog is

Een vog is een verklaring omtrent gedrag. Het is een document dat je aan kunt vragen bij de gemeente waaruit blijkt dat jij geen crimineel verleden hebt of in aanraking bent geweest met justitie. Voor sommige werkgevers is dat een heikel punt. Daarnaast zijn er branches waarin is bepaald dat je niet aan de slag kunt zonder een vog aanvraag die volledig is goedgekeurd. Tijdens een vog aanvraag kan er van alles naar boven komen dus houdt daar ook rekening mee. 

Wat er naar boven komt

Als je iets hebt gedaan voor je achttien werd dan is de kans heel klein dat je dit op een vog naar boven gaat krijgen als je al volwassen bent. Een vog is namelijk meer bedoeld om te zien wat je als volwassen en bekwaam persoon hebt gedaan wat eventueel je positie binnen een bedrijf kan beïnvloeden. 

Bepaalde sectoren

Misdrijven en overtredingen

Er is natuurlijk een groot verschil tussen een misdrijf en een overtreding. Een verkeersboete hoef je niet al te veel zorgen om te hebben: meestal geldt dit als een overtreding en is het dus minder ernstig.