Het grote zomerfeest

      Geen reacties op Het grote zomerfeest

We mogen weer een feest organiseren. Ook wel het ‘zomerfeest’ genoemd. Het is een feest waar alle buren zelf eten en drinken mee moeten nemen en we verzamelen organiseren het dit keer in Frank zijn tuin.

Organisatie

Het is niet makkelijk om een feest voor 80 man te organiseren. Je moet aan alles denken, zoals muziek, genoeg stoelen, statafels, een partytent. Het wordt betaald uit het buurtenpotje waar elke maand van elk huis een tientje in wordt gestort. Zo kunnen we elk jaar een groot feest organiseren. Frank zei dat ie ook al een schoonmaakbedrijf uit Amersfoort had geregeld. Zo zit hij in ieder geval niet opgezadeld met de troep.

Gezelligheid

Er is natuurlijk een reden dat we dit feest organiseren. We willen de buurt wat hechter maken. En zodat nieuwe buren goed kunnen integreren. Het is voor klein en oud, daarom start het feest om vier uur in de middag en eindigt het om negen uur ’s avonds. Niemand hoeft de BOB te zijn, want je kunt letterlijk kruipend naar huis. We vinden het allemaal even belangrijk dat er vooral een gezellige sfeer hangt.

Ik zelf help Frank met het maken van de uitnodigingen. In elke brievenbus stop ik er één. We verwachten dat er zo’n 80 mensen aanwezig zullen zijn van de 100 buren. Onze wijk is best groot. Ik ben zelfs nog even op en neer naar de winkels gereden om nieuwe inkt te halen.

Het is tijd voor een feestje

De eerste gasten komen binnen. Ze hebben allemaal iets lekkers meegenomen. En vooral veel wijn! Ik denk dat Frank het eerstkomende halfjaar geen nieuwe wijn meer hoeft te kopen. Ik help Frank met het klaarzetten van de meegenomen hapjes. Het weer zit ook mee en daarom heeft iedereen iets moois aan kunnen trekken.

De avond valt en er wordt gedanst en gelachen. Er is geen overlast bij de buren want iedereen is gekomen. De kinderen rennen door het gras en de honden rennen mee. De ouderen zitten aan het water met een glas wijn.

Wanneer het feest negen uur is, merk je dat de eerste mensen weggaan. Zij hebben kleine kinderen op bed te leggen. De muziek draait door tot in de late uurtjes. Frank heeft de karaoke box erbij gehaald en je kunt merken dat iedereen al een paar wijntjes opheeft.

Het is een erg geslaagde avond en er zal nog veel over worden nagepraat. Met veel dank aan Frank die zijn huis ter beschikking stelde voor dit leuke zomerfeest. Om nooit meer te vergeten en op naar het volgende jaar.