Het belang van een facilitaire dienst voor je pand

Het is heel wat werk om een pandeigenaar te zijn. Natuurlijk kun je besluiten om alle taken die erbij komen kijken zelf op te pakken maar waarom zou je? Met een facilitaire dienst heb je namelijk geen omkijken meer naar je nieuwe pand en kun je jouw tijd investeren in andere werkzaamheden.

onderhoud gebouw

Een eigen pand

Ben jij eigenaar van winkelpanden, een appartementencomplex of een bedrijvencomplex? Dan heb je een goede investering gedaan! Het is echter ook een investering waar tijd in gaat zitten. Om die reden kiezen veel andere pandeigenaren voor een facilitaire dienst. Een facilitair manager is dan verantwoordelijk voor allerlei klussen in en rondom je pand. Dat bespaar jou tijd maar op termijn ook geld. 

Onderhoud

Wat doet een facilitair manager? 

Wanneer je een facilitair manager inhuurt dan maak je samen afspraken over wat deze persoon gaat doen. Er zijn geen standaard werkzaamheden die altijd door de facilitaire dienst worden opgepakt maar over het algemeen zijn er wel klussen die binnen dit vakgebied vallen. Zoals het contact houden met leveranciers, zorgen voor een gezonde en goede werkplek indien nodig maar soms ook HR of ICT. Er zijn een aantal taken die in ieder geval vrijwel altijd op worden gepakt door de facilitaire dienst:

  • regelen van onderhoud van het pand
  • contact met leveranciers
  • onderhouden van goede werk- en woonplekken
  • onderhouden van eventueel groen in en rondom het pand (of dit faciliteren)