Goede tips voor een lange afstand relatie

      Geen reacties op Goede tips voor een lange afstand relatie

Wanneer je werkt voor een internationaal bedrijf, dan bestaat de kans dat je later of soms plots moet verhuizen. Hierdoor verandert jouw leven op allerlei manieren. Veel mensen noemen het al een verloren zaak voor het überhaupt begonnen is, maar voor sommige romanticus onder ons maakt het niet zo veel uit. Een lange afstand relatie met je vriendin of vriend. Het is een van de lastigste dingen die je kan ondergaan in een relatie, omdat het je compleet ontneemt van elk fysiek contact. En aangezien dat best belangrijk is in een relatie, is een lange afstand relatie dan ook alles behalve makkelijk. Maar als jij een goed genoege band hebt met jouw partner, is het zeker niet onmogelijk! Er zijn alleen zeker wel een paar dingen voor nodig om er voor te zorgen dat het zonder al te veel problemen verloopt. En aangezien niet iedereen even ervaren is in het lange afstand daten, hoop ik met dit blogje het iets makkelijker te maken voor een paar koppels!

Heldere communicatie is onmisbaar

Dit geldt eigenlijk voor elke relatie, maar bij lange afstand is het nog belangrijker. Omdat je elkaar niet in het echt kan zien, is het handig om elkaar alsnog alles te laten weten, zodat je tenminste weet wat er speelt in het leven van jouw partner. Dit kan je gewoon doen door elke dag even te videobellen, of als dit niet kan gewoon normaal te bellen. Zelfs een paar berichten per dag waarin je verteld hoe je dag was is al genoeg. Ook kan je gevoelens echt niet onderdrukken. Doordat je geen communicatie in het echt kan hebben zijn er sommige kleine dingen die lastiger worden om uit te leggen. Aangezien je geen lichaamstaal en toon kan gebruiken met berichten, is het belangrijk dat je goed leert hoe jij je gevoelens het best uit kan leggen op een heldere en duidelijke manier!

Wees niet bang om een cadeautje te sturen

Ook al zijn jullie ver van elkaar vandaan, kan het alsnog geen kwaad om af en toe wat liefs te doen voor jouw partner. Dit kan op best veel manieren. Je kan misschien iets bestellen op het adres van jou partner, of een pakket verzenden met daarin wat dingetjes die je weet dat je partner leuk zou vinden. Dat hoeft ook helemaal niet een heel groot cadeau te zijn, gewoon iets kleins en persoonlijks is al perfect, en kan een hele hoop betekenen. Laat gewoon weten dat jij je partner niet vergeet, en nog steeds vaak aan ze denkt! En natuurlijk het beste cadeautje kan geven, is jezelf. Wees niet bang om een vlucht te boeken om een weekendje langs te gaan als dat mogelijk is. Dit verschilt natuurlijk ook aan hoe groot de afstand tussen jullie twee is, maar over het algemeen zal het wel mogelijk zijn. Zolang jullie het allebei maar blijven proberen en eerlijk zijn, zal het uiteindelijk allemaal goed komen!