Geef kerstpakketten in 2020 aan je zakenrelaties

Doorgaans geef je een kerstpakket aan je medewerkers. Je doet dit omdat je een blijk van waardering wil geven en om mensen eens te verwennen. Het maffe is dat veel ondernemers dit nog altijd alleen maar doen voor hun medewerkers terwijl kerstpakketten in 2020 ook best aan zakenrelaties mogen worden gegeven. Sterker nog: het is aan te raden. 

Feestdagen

Waarom een kerstpakket voor een klant?

Je denkt nu misschien: dat is toch heel gek om een kerstpakket aan een klant te geven? Maar je zult zien dat mensen het op prijs stellen. Een kerstkaart of cadeau krijgen van een opdrachtnemer of zakenrelatie kan de band namelijk versterken. Mensen realiseren ineens weer wat je allemaal voor ze doet en zijn meer geneigd nogmaals je hulp in te schakelen. Het is absoluut ook een goede manier om ervoor te zorgen dat je weer even top of mind bent voor het komende jaar. Veel bedrijven beginnen in het nieuwe jaar met nieuwe projecten en hebben een budget om uit te geven. Door ze even aan jou en je diensten te herinneren zullen ze ook dan sneller aan jou denken. 

Medewerkers

Wat moet je dan geven?

Dat is helemaal jou. Het hangt van een aantal zaken af wat de beste keuze is:

  • wat is de stijl en uitstraling van jouw bedrijf?
  • hoeveel mensen wil je iets sturen?
  • wat is je budget?

Wanneer je aan slechts een paar opdrachtnemers iets wil sturen dan heb je natuurlijk een wat groter budget dan wanneer het om dertig personen gaat. Bovendien kan je met een kleinigheidje en een kaartje al een heel eind komen. Het is al snel een mooi gebaar, ook als je pakket niet hartstikke duur en uitgebreid is.