Financieel flexibel leven

      Geen reacties op Financieel flexibel leven

Wanneer je een jonge professional bent die net klaar is met zijn studie dan zul je waarschijnlijk voor het eerst een goede fulltimebaan krijgen en meer gaan verdienen. Dit is natuurlijk ontzettend fijn en zal je het gevoel geven dat je veel geld hebt. Maar tegelijkertijd zal dit ook de periode in je leven zijn waar je plotseling een stuk meer grote financiële verplichtingen zal aangaan. Hieronder vallen bijvoorbeeld de aankoop van een auto, een eerste huis en natuurlijk hebben veel jonge mensen tegenwoordig ook een studielening die ze moeten afbetalen. Wanneer je als jonge professioneel te veel van deze grote financiële verplichtingen aangaat en dan plotseling een terugslag in je carrière te verwerken krijgt, dan zul je in de problemen komen. Het is daarom dan ook verstandig om tijdens deze periode financieel flexibel te leven. In dit artikel bespreken we een aantal tips om dit te doen.

Koop geen auto

Natuurlijk is het heel goed mogelijk om een goedkope en uitstekende auto tweedehands te kopen tegenwoordig. Maar als je een nieuwere auto wilt rijden is het geen goed idee om een dure auto te kopen, zeker als je hiervoor een lening moet afsluiten. Auto’s verliezen veel waarde in de loop van de jaren en daarnaast zul je over een lening rente moeten betalen. Een beter idee in plaats daarvan is om een auto te leasen. Of beter nog, te kiezen voor een shortlease zonder bkr check. Zelfs als je nog wat financiële schulden hebt dan zul je een auto goedkoop en flexibel kunnen aanschaffen. Mocht je een financiële tegenvaller hebben dan kun je gemakkelijk de lease opzeggen.

Huur nog even

De droom is natuurlijk om een eigen huis te hebben. Maar heel veel mensen gaan te snel een hypotheek aan voor een huis dat ze eigenlijk maar net kunnen betalen. Als je onverwacht je baan verliest kom je plotseling gigantisch in de problemen en zorgt je mooie huis alleen maar voor heel veel stress. Daarom kan het verstandig zijn om nog even te huren en door te sparen totdat je financieel stabiel genoeg bent voor de aanschaf van een huis. Het voordeel van huren is dat je ook gemakkelijker kunt reizen of naar een andere locatie kunt verhuizen mocht je daar behoefte aan hebben.

Spaar

Koop niet allemaal dure mooie spullen met je salaris maar probeer te blijven leven alsof je nog student bent en spaar zoveel mogelijk. Op deze manier heb je wat geld tot je beschikking mocht er iets onverwachts gebeuren. Op deze manier ben je financieel stabiel en flexibel.