Essentiële elementen voor de logistiek

      Geen reacties op Essentiële elementen voor de logistiek

Nu in deze tijden waarin we aan social distancing doen en iedereen zoveel mogelijk thuis werkt, wordt het snel duidelijk hoe belangrijk andere sectoren zijn. Zonder de deskundige mensen in de zorg waren we natuurlijk nergens. Maar er zijn ook genoeg beroepen die nu onverwachts hun meerwaarde laten zien. Denk maar eens aan de schoonmakers die ervoor zorgen dat alles steeds gedesinfecteerd wordt. Daarnaast is ook de logistiek voor bepaalde opdrachtgevers onmisbaar geworden. Iedereen bestelt massaal vanuit huis de boodschappen, sportartikelen en diverse dingen waarmee we de tijd kunnen doden of optimaal kunnen werken vanuit huis. In dit soort perioden wordt het ook altijd pijnlijk duidelijk welke elementen essentieel zijn. Vandaag zetten we de logistiek in het zonnetje, omdat dit een sector is die internationaal aan het werk is. Dus ben jij net gestart met een logistiek bedrijf of run je het al jaren? Lees gerust verder en ontdek waar je echt niet zonder kunt!

Magazijnwagens in alle vormen

Afhankelijk wat voor goederen jij opslaat en vervoert, heb je diverse magazijnwagens waar je echt niet zonder kunt. Denk bijvoorbeeld aan een palletwagen waarmee je moeiteloos in bulk de items kunt verplaatsen of laden en lossen. Daarnaast merken we nu bijvoorbeeld dat ook rolcontainers onmisbaar zijn. Deze karren zie je regelmatig in de supermarkten voorbij rijden om de schappen weer te bevoorraden. Door het intensieve gebruik is de kans groot dat jouw rolcontainers sneller aan vervanging zijn dan ‘normaal’. Houd daarom goed de staat van jouw essentiële magazijnwagens in de gaten. Je kunt immers niet zonder!

Pallets, pallets en pallets

Naast diverse magazijnwagens zijn natuurlijk ook pallets onmisbaar. Tegenwoordig zijn er niet alleen houten pallets. Er bestaan ook kunststof varianten en zelfs palletboxen. Ook deze logistieke hulpmiddelen zijn essentieel voor het proces van transport en opslag. Tip: controleer regelmatig hoeveel goede pallets je nog hebt. Tijdens topdrukte zoals nu wil je natuurlijk niet plots zonder pallets komen te zitten. Houd daarom nauwkeurig bij hoeveel pallets in goede staat zijn en welke binnenkort vervangen moeten worden. Zo voorkom je dat je ineens voor nare verrassingen komt te staan.

De harde werkers

Natuurlijk kunnen we het personeel niet vergeten in dit lijstje met essentiële elementen voor de logistiek. Zonder deze harde werkers ligt immers heel Nederland snel plat. De supermarkten worden dan immers niet meer bevoorraad en ook alle pakketjes staan stil. Zorg dan ook goed voor het personeel, zeker in deze coronatijd! Met elkaar komen we deze periode het beste uit.