Een personeelsfeest voor het gehele team

Na een lange tijd van onzekerheid en het niet kunnen organiseren van een personeelsfeest, zijn er nu gelukkig alweer vele alternatieven te vinden om toch samen te komen met collega’s. Waar we dan niet fysiek contact met elkaar mogen hebben, is het wel mogelijk om een borrel of ander soort feest te organiseren die geheel volgens de maatregelen is in te plannen. Zo zou je ervoor kunnen kiezen om bijvoorbeeld een online activiteit te doen, waarbij iedereen het spel mee kan spelen via zijn of haar telefoon. Er is tegenwoordig erg veel mogelijk, waarmee we jou graag willen inspireren om ook snel een een personeelsfeest in te plannen!

Een personeelsfeest in tijden van corona

Doordat het coronavirus nog altijd aanwezig is en we onszelf zullen moeten houden aan de maatregelen die gelden, zul je goed moeten kijken wat er nu wél allemaal mogelijk is. Wanneer je werkzaam bent in een kleiner team, zal het gemakkelijker zijn om een uitje in te plannen dan wanneer je beschikt over een groot team. Kijk bijvoorbeeld eens goed naar de locatie en kies ervoor om het personeelsfeest te organiseren in de open buitenlucht!

Met een kleinere groep kun je veel meer activiteiten organiseren dan wanneer je beschikt over een groter team. Zolang je beschikt over genoeg ruimte, zul je ook ten alle tijden 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. Kies er bijvoorbeeld voor om gezamenlijk een teambuilding activiteit te doen, gezellig te barbecuen, of maak een themafeest van het personeelsfeest!

Maak een themafeest van het bedrijfsuitje!

Waar het voorheen bijna alleen maar te vinden was bij discotheken of op speciale avonden, zien we nu ook steeds meer gebeuren dat er een themafeest wordt gemaakt van het bedrijfsuitje. Aan de hand van verschillende outfits en bijpassende muziek ontstaat er een unieke sfeer, wat uiteindelijk de band met de collega’s zal versterken. Iedereen is even weg van de werkdruk en de dagelijkse routine, om zo even op een andere manier met elkaar te kunnen proosten op de behaalde successen in het bedrijf!

De voordelen van een personeelsfeest in deze tijd

Wanneer je met het bedrijf over de mogelijkheden beschikt om een personeelsfeest in te plannen, is het zeker aan te raden om dit ook te doen. Vele mensen hebben vooral vanuit huis gewerkt, waardoor het sociale contact met collega’s sterk is afgenomen. Op het personeelsfeest of het eventuele themafeest zal iedereen elkaar weer spreken, om vervolgens de onderlinge band te versterken. 

Zorg ervoor dat er duidelijke regels verbonden zijn aan het personeelsfeest. Hanteer de meest actuele maatregelen van het RIVM en spreek men hier op aan, zodat het personeel gezellig en veilig zal verlopen!