1 december 2021

Beton stuc

2 min read

Beton stuc 

Beton stuc, of beton cire zoals het ook genoemd wordt, is een soort beton dat gemaakt wordt met hars in plaats van water. Dat verschilt zorgt ervoor dat beton stuc een stuk minder dicht en zwaar is dan gewoon beton. Daardoor kun je beton cire stucen. Maar waarom zou je dat doen? Beton cire heeft een enorm realistische betonlook waar veel mensen naar opzoek zijn. De betonlook past namelijk perfect bij de moderne bouwstijl. Ook in industriële bouwstijlen en zelfs landelijke interieurs kan beton cire een goede toevoeging zijn. Beton cire hoeft namelijk niet dezelfde lichtgrijze kleur te zijn als normaal beton. Beton cire kan gekleurd worden in een aantal verschillende tinten, van wit naar antraciet en alles wat daar tussen in zit. 

In welke ruimtes? 

Beton cire is toepasbaar in iedere ruimte binnenshuis en op vele oppervlaktes, zo kun je bijvoorbeeld een aanrecht maken van beton cire. Dan heb je een prachtig betonlook aanrecht zonder dat je het hele blad hoeft te vervangen. Beton cire kan ook mooi zijn als vloer in de woonkamer, een bijkomend voordeel is dat het werkt met vloerverwarming. Beton cire wordt echter het meest gebruikt in de badkamer of op het toilet. Een wc beton cire is een perfecte combinatie. De unieke look van beton cire zorgt voor een ruime oogopslag en omdat het naadloos is, is het erg hygiënisch en makkelijk schoon te maken. 

Op het toilet 

Een wc beton cire is dus een goede optie voor veel situaties. Maar beton cire hoeft niet beperkt te worden tot alleen de muur of de vloer. Je kan beton stuc ook aanbrengen op oppervlaktes als de wastafel. Dat zorgt wederom voor een unieke uitstraling die niet veel mensen kennen. Normaal zijn wastafels altijd glanzend wit, door er een beton cire wastafel van te maken creëer je een uniek object in jouw wc. Beton cire is dus het materiaal om te gebruiken in jouw woning. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *