3 redenen waarom ondernemers kiezen voor groene zakelijke energie

Anno 2020 is duurzaamheid niet meer weg te denken uit de Nederlandse samenleving. Steeds meer mensen zien de voordelen in van groen(er) leven. Dit geldt niet alleen voor de consument in Nederland; ook ondernemers in ons land stappen vandaag de dag vaker over op een groenere bedrijfsvoering. Een van de stappen die je hierbij ongetwijfeld zult nemen, is de overstap op groene zakelijke energie. Wanneer je nog niet goed weet waar je moet beginnen met groen ondernemen, dan is deze transitie van zakelijke energie een goed begin. Het is namelijk ontzettend eenvoudig om je energiecontract over te zetten naar een duurzaam alternatief. Waarom ondernemers vaker voor groene energie kiezen, lees je in dit artikel.

Groene energie voor behoud van de aarde

De grootste reden waarom mensen tegenwoordig liever groene dan grijze stroom afnemen, is heel duidelijk: willen we de aarde behouden zoals het is, dan móet er iets gebeuren. Bij de productie van grijze energie komt veel CO2 vrij. Dat is een uitlaatgas dat zeer schadelijk is voor de aardbol. Gaan we door met het putten uit fossiele brandstoffen waar grijze stroom uit wordt gehaald dan zijn we als het ware de aarde aan het afbreken. Kortom: er moet iets gebeuren. Met de overstap op groene energie draag je bij aan het terugdringen van CO2-uitstoot. Bij de productie van groene stroom komt weliswaar wat CO2 vrij – dit is echter veel minder dan bij het ‘maken’ van grijze energie. Wat hierbij extra mooi meegenomen is, is het feit dat groene energie uit natuurlijke bronnen kan worden gehaald. Denk bijvoorbeeld aan de zon, het water en de wind. Deze bronnen kunnen nooit op, waardoor er zonder limiet van kan worden geprofiteerd.

Je eigen energie opwekken met zonnepanelen

Een ander groot voordeel van groene stroom is dat je dergelijke duurzame energie helemaal zelf kunt opwekken. Grijze energie kun je niet zelf produceren. Schaf zakelijke zonnepanelen aan voor je bedrijf en je bent vrijwel volledig onafhankelijk van wat de energietarieven op de markt doen. Je profiteert immers van ‘gratis’ opgewekte stroom uit natuurlijke bronnen. Je kunt je dus wel voorstellen dat dit je uiteindelijk veel geld kan schelen. Uiteraard moet je hier wel eerst een investering voor maken. Het kopen van zakelijke zonnepanelen is niet niks, dus daar moet je zeker wat geld voor vrij hebben. Onthoud hierbij in ieder geval dat je deze investering er binnen enkele jaren uit hebt. Uiteindelijk ben je dus minder geld kwijt voor je zakelijke energie. Op Energie-Zakelijk.nl lees je meer over zonnepanelen voor bedrijven.

Groene zakelijke energie is niet duur

Er gaan nogal wat misverstanden rond over de kosten van groene stroom. Veel mensen denken dat deze duurzame vorm van energie een duur alternatief is van goedkope grijze energie. Een paar jaar geleden was dit weliswaar het geval; vandaag de dag echter allang niet meer. De Nederlandse overheid stimuleert ondernemers in eigen land om over te stappen op groene stroom en andere energiebesparende maatregelen. Daarom rekenen ze in 2020 in ieder geval al meer heffingen op onder andere het gebruik van gas. De verwachting is dat deze heffing nog meer zal stijgen. Daarnaast krijgen ondernemers die energiebesparende stappen zetten de kans om subsidie aan te vragen. Ook zijn er diverse vergoedingen beschikbaar waar je bedrijf onder kan vallen. Kortom: kijk absoluut eens wat de mogelijkheden zijn omtrent groene zakelijke energie om zo je steentje bij te dragen aan een betere wereld en aan een vollere portemonnee.