Belastingparadijs Cyprus

Belastingparadijs Cyprus

Belastingparadijs Cyprus is een eiland gelegen in de Oostelijke Mediterraanse zee. Voorheen was het een Britse kolonie, maar sinds 1960 is Cyprus onafhankelijk. Vanwege de relatie met Groot Brittannië handhaaft Cyprus het common law-wetstelsel, waarbij het ondernemingsrecht is afgeleid van dat van Groot Brittannië. Engels wordt veel gesproken, vooral in commerciële en overheidssectoren.

Voordelen Cyprus

Cyprus biedt vele voordelen op het gebied van internationaal zaken doen. Vanwege het lage belastingtarief van 12,5%, het ontbreken van bronheffingen op dividenden en het extensieve belastingverdragen-netwerk, kan de Cypriotische rechtspersoon worden gebruikt als holdingmaatschappij, royalty onderneming, financieringsmaatschappij, investeringsmaatschappij, handelsonderneming, en vele andere typen ondernemingen. Meer informatie over de Cyprus limited en voordelen leest u op de pagina over belastingparadijs Cyprus.

Internationaal financieel Centrum

Cyprus heeft een lange geschiedenis als Internationaal Financieel Centrum. Cyprus werd voor Nederlandse ondernemingen pas aantrekkelijk na toetreding aan de Europese Unie. Dit creëerde mogelijkheden voor het verschuiven van winsten en dividenden naar Cyprus, van waaruit het geld zijn weg vond naar landen als Dubai, Seychellen, Panama, of andere landen.

Overheidsbemoeienis beperkt

Het huidige belastingklimaat speelt een belangrijke rol voor de Cypriotische economie. De overheidsbemoeienis in Cyprus wordt beperkt tot het veiligstellen van het bestaande systeem.

Onze dienstverlening in Cyprus

Ons lokale partner op Cyprus levert o.a. de volgende dienstverlening:

 

 Informatie oprichten Cyprus Limited

Dankzij het aantrekke­lijke belast­ingk­li­maat in com­bi­natie met de veel gespro­ken Engelse taal,
is de Cyprus Lim­ited wereld­wijd razend populair.  Meer informatie vind u op onze pagina over  het oprichten van de Cyprus Limited.

Over de jurisdictie Cyprus

  • Cyprus werd in 2004 lid van de EU
  • Cyprus kent een vrije economie
  • Het is een belangrijk financieel, commercieel centrum met een grote transport (verschepings)sector
  • Ondernemingen in Cyprus genieten van een van de laagste belastingtarieven in Europa (10%)
  • Cyprus kent aantrekkelijke trust-wetgeving
  • Cyprus heeft een zeer aantrekkelijk fiscaal vestigingsklimaat voor kleine en grote ondernemingen

 

Mogelijkheden voor uw situatie?

Het wel of niet kunnen toepassen van bovengenoemde mogelijkheden is volledig afhankelijk van uw wensen en situatie. Wij adviseren u dan ook contact met ons op te nemen, om te kunnen bepalen of een adviesgesprek voor u zinvol is.

Meer weten over onze werkwijze?

Indien u meer wilt weten over onze werkwijze, klik dan HIER!

Advies afspraak

Voor een adviesafspraak over deze of andere onderwerpen op de website,
kunt u contact met ons opnemen via de hier onderstaande knop!

Vrijblijvend contact opnemen voor informatie