Hybride Entiteiten

Hybride Entiteiten

Deze rechtsvorm kan worden gevonden in de meest ontwikkelde offshore van de hybride entiteit is dat deze kan worden gebruikt als trust, vooral in landen welke geen wetgeving kennen omtrent het gebruik van de trust, of waar trusts niet worden erkend.

Ontwijken wetgeving

De hybride entiteit wordt vaak gebruikt in landen waar CFC-wetgeving (Controlled Finance Corporation, oftewel anti-misbruikmaatregelen op het houden van dochtermaatschappijen in belastingparadijzen) van toepassing is. De hybride entiteit ontwijkt dergelijke wetgeving door een schuld te creƫren jegens de gelieerde onderneming, in plaats van een vordering

Soorten members

De hybride entiteit bestaat uit de soorten members, namelijk aandeelhouders en guarantee members. De aandeelhouders kunnen de aandelen houden, waarbij de members garanderen dat zij de ondernemingsschuld tot een bepaald bedrag zullen aflossen, in geval van insolventie. Door het economische belang te scheiden van de controle over de onderneming, kan de hybride entiteit fungeren als trust. Hoewel de hybride entiteit normaliter wordt gebruikt als liefdadigheidsinstelling, kan de opzet dermate worden gestructureerd dat de aandeelhouders optreden als trustees en de guarantee members als begunstigden.

Tax planning en vermogensbescherming

De hybride entiteit kan worden gebruikt voor verschillende strategieƫn met betrekking tot tax planning en vermogensbescherming.
 

Mogelijkheden voor uw situatie?

Het wel of niet kunnen toepassen van bovengenoemde mogelijkheden is volledig afhankelijk van uw wensen en situatie. Wij adviseren u dan ook contact met ons op te nemen, om te kunnen bepalen of een adviesgesprek voor u zinvol is.

Meer weten over onze werkwijze?

Indien u meer wilt weten over onze werkwijze, klik dan HIER!

Advies afspraak

Voor een adviesafspraak over deze of andere onderwerpen op de website,
kunt u contact met ons opnemen via de hier onderstaande knop!

Vrijblijvend contact opnemen voor informatie