Dividendstructuur
 

Dividend structuur

De dividend structuur is een internationale bedrijfsstructuur, welke slechts is bedoeld om dividendbetalingen van vennootschap A naar vennootschap B te ontvangen, waarover zo min mogelijk belasting dient te worden afgedragen. Als voorbeeld kan hierbij kan hierbij worden gedacht aan dividendenuitkeringen, welke worden gedaan door een dochteronderneming in een land met hoge dividendbelasting
aan de holding die is gevestigd in een land die lage of geen dividendbelasting kent. Met deze structuur dient er dus wel winstbelasting
in het land van herkomst (indien van toepassing in dit land) te worden afgedragen, en dus nauwelijks tot geen dividendbelasting. Door het opzetten van een dividendstructuur kunnen dus aanzienlijke belastingvoordelen worden gerealiseerd.
 

Belastingverdragen

Door de vele onderlinge belastingverdragen van landen met aantrekkelijke belastingwetgeving, kunnen dus vrij eenvoudig fiscaal gunstige structuren worden samnesteld die profiteren van deze internationale belastingvoordelen. Uiteraard is een degelijk advies vooraf wel noodzakelijk. Onze adviseurs zijn u hierbij dan ook graag van dienst.
 

Inkomsten uit Intellectueel Eigendom

Een bekend voorbeeld van een dividendstructuur is de royaltystructuur, welke is bedoeld om de belastingdruk over royalties (inkomsten uit intellectuele eigendommen) te verlagen. HIER kunt u meer lezen over de royalty structuur.
 

Cyprus Route

Een van de meest gebruikte landen voor internationale dividend structuren is Cyprus. Cyprus heft geen belasting over uitgaand dividend en is in Europa de meeste gebruikte jurisdictie als het gaat om verlagen van dividendbelasting. Dit wordt ook wel de Cyprus-route genoemd. Buiten Europa wordt Hong Kong veel gebruikt voor dergelijke structuren.
 

Mogelijkheden voor uw situatie?

Het wel of niet kunnen toepassen van bovengenoemde mogelijkheden is volledig afhankelijk van uw wensen en situatie. Wij adviseren u dan ook contact met ons op te nemen, om te kunnen bepalen of een adviesgesprek voor u zinvol is.

Meer weten over onze werkwijze?

Indien u meer wilt weten over onze werkwijze, klik dan HIER!

Advies afspraak

Voor een adviesafspraak over deze of andere onderwerpen op de website,
kunt u contact met ons opnemen via de hier onderstaande knop!

Vrijblijvend contact opnemen voor informatie