E-Zone Curacao
 

E-zone Curacao

Om de economisch ontwikkeling van de Antillen te bevorderen hebben de staten van de Nederlandse Antillen in 2001 de wet op de Economische Zones  de zogeheten “E-zones” aangenomen. Wanneer aan de geldende regelgeving ter plaatse wordt voldaan bieden deze E-zones met name fiscale voordelen voor de e-commerce of internethandel.
 

Definitie E-zone

“Een Economische Zone is een aangewezen terrein (of een aantal terreinen) of gebouw(en) waar handelingen met goederen kunnen plaatsvinden en waar, of van waaruit, diensten kunnen worden verricht.”
 

Vereisten diensten

Vereist is dat de diensten hoofdzakelijk zijn gericht op het buitenland d.m.v  elektronische communicatietechnologiën zoals webwinkels en websites. Daarnaast dient de onderneming bij te dragen aan de ontwikkeling van de Nederlandse Antillen en diens werkgelegenheid te bevorderen.
 

Beperking omzet inwoners Antillen

De omzet welke voortvloeit uit geleverde diensten aan inwoners van de Antillen mag niet meer dan 25% bedragen van de totale omzet. De fiscale E-zone voordelen zijn dan ook niet van toepassing op deze maximale 25%.
 

Verschillende E-zonegebieden

Curaçao en de overige eilanden op de Antillen kennen in totaal zeven E-zones welke nabij havens en vliegvelden zijn gelegen.
 

Voordelen E-zones

Naast het lage belastingtarief van 2% welke is gegarandeerd tot het jaar 2026, kan door middel van een Stichting Particulier Fonds (SPF) het aanmerkelijk belang in box2 worden voorkomen. Daarnaast kent Curaçao een met Europa vergelijkbaar bancair systeem welke internetbankieren mogelijk maakt en wordt de Nederlandse taal overal gevoerd.
 

Belastingsysteem en autoriteiten

Curaçao kent tevens een ambtenaren- en belastingsysteem welke vergelijkbaar is met die van Nederland, maar is veel sneller en eenvoudiger toegankelijk. U kunt dus gewoon direct binnenlopen bij de autoriteit om zo snel tot zaken te komen of uw vragen beantwoord te krijgen.
 

Mogelijkheden voor uw situatie?

Het wel of niet kunnen toepassen van bovengenoemde mogelijkheden is volledig afhankelijk van uw wensen en situatie. Wij adviseren u dan ook contact met ons op te nemen, om te kunnen bepalen of een adviesgesprek voor u zinvol is.

Meer weten over onze werkwijze?

Indien u meer wilt weten over onze werkwijze, klik dan HIER!

Advies afspraak

Voor een adviesafspraak over deze of andere onderwerpen op de website,
kunt u contact met ons opnemen via de hier onderstaande knop!

Vrijblijvend contact opnemen voor informatie