Belastingadvies voor ondernemingen

Belastingadvies voor ondernemingen

Belastingontwijking speelt voor ondernemingen een steeds grotere rol. Het wordt steeds makkelijker om activiteiten te verplaatsen terwijl steeds meer landen het belastingtarief verlagen om zo meer ondernemingen aan te trekken. Het ontwijken van belasting kan op verschillende manieren gerealiseerd worden.

Toegankelijker dan ooit

Wij voorzien niet alleen in belastingadvies op nationaal niveau, maar verstrekken wereldwijde mogelijkheden om de belastingclaim van zowel grote als kleine ondernemingen te verminderen. Globalisatie en de opkomst van de e-commerce industrie hebben het gebruik van Europees en internationaal belastingrecht toegankelijker gemaakt dan ooit.

Meer mogelijkheden

De toetreding van nieuwe landen tot de Europese Unie heeft geleid tot een verdere uitbreiding van het bereik van het Europese belastingrecht en biedt de ondernemer meer mogelijkheden om zijn belastingclaims te verminderen.

Internationale belastingstrategie

Vaak is de belastingstrategie van ondernemingen gericht op de nationale regelgeving. Als u in Europa of wereldwijd onderneemt, is een internationale belastingstrategie belangrijk. Een strategie die u bijvoorbeeld in staat stelt om het overzicht te houden over alle jurisprudentie en toe te passen ten gunste van uw onderneming.

Internationale belastingwetgeving

Wij kunnen u adviseren bij het snel en correct afwikkelen van alle belastingzaken in Europees en internationaal verband. Wij hebben inzicht in de met het EG verdrag strijdige bepalingen van de nationale belastingwetgevingen en kunnen adviseren hoe u kan omgaan met deze bepalingen.

Faciliteiten

Wij ontwikkelen en bestuderen continu nieuwe faciliteiten die het voor ondernemingen mogelijk maken om te groeien zonder weerstand, en het vermogen te beschermen tegen crediteuren en overheden. De extensieve ervaring van de fiscaal juristen bieden wij de gelegenheid om belasting- en ondernemingsstructuren te ontwikkelen die uw winsten substantieel verhogen, en uw ondernemingsrisico”s verminderen.

Bemiddeling overheden

Ons team van belastingadviseurs hebben veel ervaring in het bemiddelen met overheden daar waar gewenst (transfer pricing rulings, rulings voor bedrijfsstructuren), en richten zich op de mogelijke fiscaal-juridische implicaties van een bedrijfsstructuur, terwijl de structuur werkbaar blijft voor de cliƫnt.

Scherpe kwaliteitseisen

Wij voldoem aan de scherpe kwaliteitseisen die vanuit de markt worden gesteld aan het fiscaal-juridisch advies. Door de jaren heen hebben onze professionals oplossingen in praktijk gebracht voor onder andere:

  • Het ontvangen van royaltyopbrengsten en licentiebetalingen
  • Het vermijden van dividendbelasting
  • Belastingvrij investeren
  • Het gebruik van belastingverdragen
  • Import-export ondernemingen
  • E-commerce ondernemingen
  • Consultants met hoge uurtarieven
  • Bedrijfsactiviteiten op schepen/internationale wateren

 

Mogelijkheden voor uw situatie?

Het wel of niet kunnen toepassen van bovengenoemde mogelijkheden is volledig afhankelijk van uw wensen en situatie. Wij adviseren u dan ook contact met ons op te nemen, om te kunnen bepalen of een adviesgesprek voor u zinvol is.

Meer weten over onze werkwijze?

Indien u meer wilt weten over onze werkwijze, klik dan HIER!

Advies afspraak

Voor een adviesafspraak over deze of andere onderwerpen op de website,
kunt u contact met ons opnemen via de hier onderstaande knop!

Vrijblijvend contact opnemen voor informatie